Woensdag 24 Mei 2017 (20:30 uur)

Frits Landesbergen Quartet

Frits Landesbergen Quartet

 

Frits Landesbergen - vibrafoon

Francesca Tandoi - piano & vocal

Eic Timmermans - contrabas

Sander Smeets - drums

 

Inmiddels al weer bijna 3 jaar geleden dat Frits met Francesca een bomvolle zaal Van Bracht in vuur en vlam zetten. Een dergelijk legendarisch concert durven wij nog wel een keer te herhalen....

 

Frits Landesbergen is een slagwerker en vibrafonist met een internationale reputatie.

Geboren te Voorschoten in 1961, opgegroeid in Hoorn. In 1985 cum laude afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Frits heeft van jongs af aan als vrije ondernemer in zichzelf en zijn loopbaan geïnvesteerd. Het winnen van prestigieuze binnen- en buitenlandse jazzprijzen als de Wessel Ilckenprijs, Pall Mall Swing Award, AVRO-cultuurprijs "De Belofte" en de daarbij behorende aandacht van de media hebben Frits geen windeieren gelegd. Sindsdien heeft Frits een overvolle agenda, voornamelijk in Nederland.

Concerten met zijn eigen band, Frits Landesbergen & Friends. Jaarlijks terugkerende tournees met o.a. Madeline Bell, The Rosenberg Trio en Louis van Dijk .

Als freelancer heeft Frits gewerkt met o.a.: Georgie Fame, Milt Jackson. Toots Thielemans. Eddie Daniels, Louis van Dijk, Thijs van Leer, Scott Hamilton, Joe Pass, Buddy de Franco, Monty Alexander.

 

Frits Landesbergen is all-round. Niet alleen is hij Neerlands beste jazz-vibrafonist, hij is ook een voortreffelijke drummer en arrangeur. Daarnaast is hij docent vibrafoon, slagwerk en combospel aan het conservatorium te Den Haag, beheert hij zijn eigen boekingsburo en is hij producent.

 

Samen met Jeroen de Rijk richtte hij in 1998 'BAILEO MUSIC PRODUCTIONS' op. Een muziekproductiebedrijf waar o.a. opdrachtmuziek wordt gemaakt voor commercials en bedrijfsfilms en waarin een eigen label is opgenomen. Op dit eigen label zullen de komende jaren CD’s en DVD’s uitkomen van o.a. Madeline Bell, Joke Bruijs, Louis van Dijk, eva.

 

In 1995 werd hij benaderd om 'endorser' van het legendarische slagwerkmerk Ludwig/Musser te worden voor Europa.

 

Frits Landesbergen speelde mee op zo'n 120 CD's als 'sideman' bij Madeline Bell, Ann Burton, Louis van Dijk, Laura Fygi, Rosenberg trio, Thijs van Leer, Metropole Orkest, London Symhony Orchestra.

 

 

Pianiste/vocaliste Francesca Tandoi is geboren in Rome en speelt al vanaf haar 12e jaar piano. O.a. de muziek van Oscar Peterson sprak haar aan, en met het beluisteren van zijn platen ontwikkelde Francesca haar huidige speelstijl. We mogen Francesca beschouwen als een natuurtalent. 
In 2009 is Tandoi naar Nederland gekomen om te gaan studeren aan het Conservatorium in Den Haag. In haar opleiding heeft zich zij een virtuoze techniek eigengemaakt, waarin haar mooie touché in een swingende benadering van de muziek opvalt. Een muzikale aanpak die heel veel in zich heeft.

De talenten van de pianiste werden ook opgemerkt door Frits Landesbergen, vibrafonist, slagwerker en arrangeur met een internationale reputatie, die Francesca gecoached heeft in haar podiumperformance en samenspel. 
Inmiddels is Francesca Tandoi regelmatig te beluisteren binnen de jazzscene, waarbij ook het buitenland lonkt. In februari 2014 heeft zij een zeer succesvol concert gegeven in Zwitserland en in die maand ook een cd opgenomen voor het Japanse label “Atelier Sawano”. De cd is uitgebracht onder de titel “For Elvira” en heeft lovende kritieken ontvangen van onder andere Monty Alexander.

Voor de maand december 2014 staat de eerste Azië-tour op het programma met optredens in Maleisie, Singapore, Medan , Japan en waarschijnlijk China.