Woensdag 22 Maart 2017 (20:30 uur)

Eric Vloeimans & Jeroen van Vliet

DIT CONCERT IS UITVERKOCHT!
 
Een bijzonder duo-concert belooft het te worden op woensdag 22 maart bij Wim Beeren Jazz Society, met de inmiddels wereldbekende trompettist Eric Vloeimans en pianist Jeroen van Vliet.
 
Hoewel jazzmuziek een zeer brede muziekstroming is, zal Eric Vloeimans zich eerder trompettist noemen dan jazz-trompettist. Dat heeft alles te maken met zijn ‘universele’ musicianship, dat zich niet laat beperken tot een muzieksoort.
Zijn samenwerking met o.a. John Taylor, Peter Erskine, Metropole Orkest, Remy van Kesteren, Gelders Orkest, Armin van Buuren, geven een beeld van zijn zeer brede werkterrein.
 
'Ik maak muziek voor miljoenen, maar die heb ik nog niet allemaal bereikt', is een steeds terugkerende uitspraak van Eric.
Al relatief vroeg in zijn carrière wint hij de belangrijkste jazzprijzen, zoals de Boy Edgar Prijs, Bird Award, verschillende Edisons, waarna hij telkens opnieuw kleine doorbraken maakt naar een groter publiek. In het eerste decennium van de 21ste eeuw mag Vloeimans zich als een van de weinige jazzmusici een bekende Nederlander noemen. Kenmerkend voor zijn spel is niet het imponeren met snelle notenreeksen, maar het uitbuiten van de klankmogelijkheden van zijn instrument. Vloeimans werkt voortdurend aan vele projecten tegelijk en is ook later in zijn carrière geregeld te gast bij jonge musici en kleinschalig opererende ensembles. En dit alles wereldwijd.
Een bloemlezing van zijn reeds omvangrijke carrière is HIER te lezen.
 
Pianist Jeroen van Vliet krijgt voor het eerst landelijke bekendheid als hij op het Middelsee Jazztreffen in 1985 de eerste prijs én de solistenprijs in de wacht sleept. Drie jaar later wint hij met de groep Iris het NOS/Meervaart Podium. Hij is daarna jarenlang een vaste waarde in het kwintet van altsaxofonist Paul van Kemenade en de groep Quadrant van bassist Eric van der Westen. Zijn eigen trio, met bassist Frans van der Hoeven en aanvankelijk Dré Pallemaerts, en later Pascal Vermeer op drums, maakt een aantal CD's waarvoor het drietal zijn intrek neemt in de beroemde Rainbow Studio in Oslo. Trompettist Eric Vloeimans vraagt hem als Fender Rhodes-speler voor zijn elektrische groep Gatecrash. In andere bands is hij eveneens op dit instrument te horen, zoals Executive Lounge van Angelo Verploegen en het Joris Posthumus-kwartet. Ook is Van Vliet een geliefd muzikaal partner van zangeressen zoals Ineke van Doorn, Kristina Fuchs en Simin Tander.
Lees HIER de uitgebreide biografie van Jeroen.
 
Vanwege de verwachte grote belangstelling voor dit concert is reserveren gewenst.
Dit kun je doen door een mail te sturen naar DIT ADRES met vermelding van naam, adres, woonplaats, telefoon en aantal gewenste kaarten.