Woensdag 25 Januari 2017 (20:30 uur)

Johan Clement Trio

Johan Clement - piano

Eric Timmermans - contrabas

Hans van Oosterhout - drums

 

De samenwerking tussen pianist Johan Clement en contrabassist Eric Timmermans begon in 1992. Met slagwerker Hans Beths vormden zij het Trio Johan Clement. Op vrijwel elk jazzpodium en jazzfestival heeft het Trio Johan Clement opgetreden. De kracht van het Trio Johan Clement ligt hierin dat zij ook het publiek aanspreken dat niet dagelijks naar jazz luistert. De doorbraak naar het grotere publiek was het meermalen herhaalde TROS- Sesjun TV- concert met saxofonist Scott Hamilton in 1995.
 
In 1995 werd de voor jazzbegrippen goed verkochte CD 'Just between you and me' opgenomen met saxofonist Ferdinand Povel als gastsolist. Talloze studenten aan de Nederlandse conservatoria hebben de soli van Ferdinand op deze CD moeten uitschrijven van hun docent. Nog altijd is deze CD voor veel saxofoonstudenten aan de conservatoria verplichte kost. In 1997 verscheen de CD 'Just in Time met o.a. saxofonist Fred Leeflang. In 2002 verscheen de CD 'From this moment on' en in 2006 'On Request,' een ode aan pianist Oscar Peterson, voor alle leden van het Trio Johan Clement een enorm voorbeeld. Hans Beths werd in 1997 opgevolgd door slagwerker Frits Landesbergen, sinds enkele jaren is Hans van Oosterhout de vaste slagwerker van het Trio Johan Clement.
 
Johan Clement (1955) staat bekend als een krachtige swinger met een oersterke timing.  Hij werd op 20 augustus 1955 in Antwerpen geboren als derde zoon van een Belgische moeder en een Nederlandse vader. Vanaf 1982 is Johan als professioneel pianist. Door de jaren heen begeleidde Johan vele topmusici zoals o.a. Toots Thielemans, Deborah Brown, Art Farmer, Scott Hamilton, Georgie Fame, Mark Murphy, Sal Nistico, Jerome Richardson, Johnny Griffin, Dave Pike, Clark Terry, Benny Bailey, Ed Thigpen, Lou Tabackin, Madeline Bell, Harry Allen, Peter King, Rita Reys, Jean François Prins, Judy Niemack, Philippe Cathérine, Ali Ryerson & Slide Hampton. Tevens is hij docent aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. 
 
Eric Timmermans (1959) is een all round bassist met een enorme staat van dienst. Na het afronden van zijn studie besloot hij toch zijn hart te volgen en beroepsmusicus te worden. Hij speelde o.a. in het trio van pianist Lex Jasper en heeft als sessiemusicus met vrijwel iedereen gespeeld. 
 
Hans van Oosterhout is zonder enige overdrijving een absolute topdrummer. Een fenomenale slagwerker met een indrukwekkende internationale carriere.